Investicije / PROJEKTI

Zagrebačka firma Megajoule Adria radi studiju vjetra za VE Poklečani kod Posušja

14.04.2020. 13:42 / Izvor: Akta.ba

Firma Megajoule Adria iz Zagreba trebalo bi da pripremi studiju za Vetroelektranu Poklečani u opštini Posušje, koju namjerava da izgradi Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne (EPHZHB), piše balkangreenenergynews.com.

Kako je saopštila EPHZHB, najbolju ponudu za studiju vjetra za Vetroelektranu (VE) Poklečani dala je firma Megajoule Adria iz Zagreba i to 12.500 KM.

Javni poziv za pripremu studije raspisan je juna prošle godine sa rokom za slanje ponuda do jula. Kasnije je, ipak, rok produžen do kraja avgusta.

Inače, EPHZHB je krajem januara odlučila da posao dodjeli konzorcijumu Sveučilište u Mostaru i Energetski institut Hrvoje Požar iz Zagreba, koji je uz Megajoule Adria bio jedini ponuđač. Sveučilište i Institut su zajedno ponudili cijenu od 21.800 KM, a ponuda firme Megajoule Adria je odbačena jer, kako je saopšteno, nije bila u skladu sa tenderskom dokumentacijom.

Međutim, poslije žalbe ove firme odlučeno je da je ipak ona podnijela najbolju ponudu i da će dobiti posao izrade studije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije