Zajednički projekt Užica i Tuzle u oblasti upravljanja komunalnim otpadom

06.08.2019. 08:22 / Izvor: Fena
Zajednički projekt Užica i Tuzle u oblasti upravljanja komunalnim otpadom

U "Dramar Centru" u Tuzli danas će biti biti organizovan i prvi sastanak Zajedničkog projektnog tima.

"Regionalni centar za upravljanje otpadom Duboko" i JKP "Bioktoš" iz Užica, u saradnji sa JKP "Komunalac" i Centrom za ekologiju i energiju iz Tuzle, u julu su pokrenuli realizaciju projekta “Predgrađa recikliraju – Uspostavljanje sistema upravljanja otpadom u prigradskim naseljima Užica i Tuzle“- SUBREC.

Projekt sufinansira Evropska unija kroz "Program prekogranične saradnje Srbija - Bosna i Hercegovina 2014 - 2020", u okviru finansijskog Instrumenta pretpristupne pomoći (IPAII), a realizacija projekta trajat će 18 meseci.

Projektom je predviđeno da se putem edukacije i medijske kampanje obuhvati svo stanovništvo Užica i Tuzle, dok je za 5.000 domaćinstava iz prigradskih naselja Užica i Tuzle planirana nabavka 10.000 namjenskih kanti za ambalažni i miješani otpad, 600 kompostera za prikupljanje organskog otpada iz domaćinstava i 40 kontejnera za prikupljanje ambalažnog stakla.

U "Dramar Centru" u Tuzli danas će biti biti organizovan i prvi sastanak Zajedničkog projektnog tima, na kojem će biti potpisan Sporazum o partnerstvu između četiri partnerske organizacije. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije