Investicije / URBANIZAM

Zamijenjene vodovodne cijevi na poslovnoj zoni "UNIS"

12.04.2021. 15:23 / Izvor: Akta.ba

Općina Konjic i Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK" d.o.o. Konjic uspješno su realizovali projekat "Zamjena vodovodne cijevi u poslovnoj zoni "UNIS", a sve u cilju unaprijeđenja komunalne infrastrukture i razvoja poslovne zone "UNIS", 

"Dugoročni efekti  projekta ogledaju se u stabilnijem snadbijevanju vodom lokalnog stanovništva i privrednih subjekata koji posluju u ovoj zoni, smanjenjenjem rizika od pucanja vodovodne cijevi i samim tim nastajanja materijalne štete na objektima, kao i poboljšanje uslova za proširenje kapaciteta poslovne zone i atraktivnosti postojećih lokacija za privlačenje novih investicija i  samim tim otvaranjem novih radnih mjesta tj. poboljšanjem ukupnog poslovnog ambijenta općine Konjic", saopćili su.

Značaj ovog projekta prepoznalo je i Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta koji je ovaj projekat finansiralo u iznosu od 146.793,77 KM, dok je iz budžeta Općine Konjic osiguran iznos do 62.911,62 KM za nesmetanu realizaciju projekta.  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije