Zamjena dotrajale stolarije u Osnovnoj školi "6. mart" Hadžići

30.01.2019. 14:42 / Izvor: Akta.ba

U Osnovnoj školi "6. mart" Hadžići trenutno se izvode radovi zamjene dijela dotrajale vanjske stolarije.

U Osnovnoj školi "6. mart" Hadžići završeni su radovi zamjene dijela dotrajale vanjske stolarije. Zamijenjena cjelokupna stolarija na jugoistočnoj i jugozapadnoj strani objekta te stubišni portali.

Ukupna vrijednost radova iznosi 210.000 KM, a finansiraju ih Ministartsvo obrazovanja nauke i mladih Kantona Sarajevo i Općina Hadžići. Radove izvodi preduzeće “Vizija” d.o.o. Visoko.

Sporazum o izvođenju ovih radova potpisali su krajem septembra prošle godine bivši ministar Elvir Kazazović i načelnik Općine Hamdo Ejubović.

Muhamed Čović, direktor škole, istakao je značaj ove investicije, jer je stolarija na prozorima veoma dotrajala te predstavlja prvu fazu projekta.

"Prije svega želim da se zahvalim resornom ministarstvu i Općini na uloženim sredstvima. Ulaganje u obrazovanje, ali i u poboljšanje uslova gdje se obrazovni proces odvija je najbolja investicija. Trenutno se izvodi dio radova na poboljšanju energetske efiksanosti u našoj školi kroz zamjenu dijela fasadne stolarije i stubišnih portala. Treba napomenuti da je Općina HadžićI sa Ministartsvom obrazovanja, nauke i mladih KS u decembru potpisala sporazum o finansiranju i sufinansiranju druge faze projekta koji se također odnosi na završetak zamjene dotrajale stolarije, krova i fasade. Ovi radovi će koštati dodatnih 300.000 KM koje će opet sufinansirati Općina Hadžići. Naravno, očekujemo u veoma kratkom vremenskom roku da će finansijska sredstva Ministarstva postati operativna kako bismo zajednički nastavili realizaciju poboljšanja energetske efikasnosti s ciljem završetka istih do početka školske 2019/20.godine", kazao je Čović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije