Započela kampanja promocije Kozarske Dubice kao investicione destinacije

01.04.2017. 08:10 / Izvor: Akta.ba
Započela kampanja promocije Kozarske Dubice kao investicione destinacije

Opština Kozarska Dubica započela je intenzivnu kampanju promocije Kozarske Dubice kao poslovne destinacije za ulaganja.

Opština Kozarska Dubica započela je intenzivnu kampanju promocije Kozarske Dubice kao poslovne destinacije za ulaganja u sve oblasti privrede, potvrdio je danas načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Miroslav Tica.

On je dodao da je poseban naglasak u tim aktivnostima usmjeren na promociju Poslovne zone "Lipova Greda" i na pogodnosti koje potencijalni investitori mogu ostvariti ulaganjem u Kozarsku Dubicu.

"Tako su Budžetom opštine za 2017. godinu na posebnoj budžetskoj stavci planirana sredstva za promociju Poslovne zone u iznosu od 20.000 KM", precizirao je Tica i dodao da će taj novac biti utrošen za promotivne kampanje u zemlji i inostranstvu.

Tica je potvrdio da su već postavljeni bilbordi na najprometnijim putnim pravcima u Republici Srpskoj, a u pripremi su i reklamni bilbordi koji će biti postavljeni na autoputevima u susjednim državama i to Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji.

"Pored toga planirano je aktivne saradnje sa našom dijasporom, koja predstavlja značajan, možda i najvažniji, potencijal u pronalaženju i privlačenju investitora", naveo je Tica.

On je dodao da će jedan od najznačajnijih promotera Poslovne zone "Lipova Greda" ubuduće biti njemačka firma "Karl Kine" /Carl Kühne/, koja se smatra jednom od najstarijih porodičnih kompanije u Njemačkoj u oblasti prehrambene industrije, a koja je izabrala Kozarsku Dubicu za mjesto svoje investicije.

"U ovoj godini izabraćemo i nekoliko najvažnijih sajamskih manifestacija u oblasti privrede na kojima ćemo predstaviti investicione potencijale opštine Kozarska Dubica", najavio je Tica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije