Započeli radovi na sanaciji desne obale rijeke Bosne u naselju Ozrakovići

08.12.2020. 15:48 / Izvor: Akta.ba
Započeli radovi na sanaciji desne obale rijeke Bosne u naselju Ozrakovići

Grad Visoko nastavlja implementaciju projekata sa Agencijom za vodno područje rijeke Save.

Grad Visoko nastavlja implementaciju projekata sa Agencijom za vodno područje rijeke Save. Započeli su radovi na sanaciji desne obale rijeke Bosne u naselju Ozrakovići, pored Pješačkog mosta Luke - Ozrakovići.

Gradonačelnica Visokog Amra Babić zajedno sa saradnicima, Mirza Bezdrob, rukovodilac Sektora za realizaciju projekata u Agenciji za vodno područje rijeke Save i Ahmed Turbo, direktor firme Termo-beton Breza obišli su započete radove na sanaciji desne obale rijeke Bosne u naselju Ozrakovići.

Radovi obuhvataju mašinsko čišćenje i uklanjanje materijala, sječenje stabala čiji je promjer veći od 10 cm, izmjenu cijevi za oborinske vode i izradu obaloutvrde u dužini od 28 metara.

Prema zahtjevu Grada Visoko, za oblogu su predviđene betonske prizme na kosini obaloutvrde kao i na izvedenim radovima uzvodno od ove dionice, uvažavajući činjenicu da je osiguranje lijeve obale rijeke projektovano i djelomično izvedeno sa betonskim šestougaonim prizmama.

Radovima će biti spriječeno dalje propadanje i zaštićen lokalni put uz rijeku Bosnu u naselju Ozrakovići, a time i povećana sigurnost stanovništva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije