Investicije / PROJEKTI

Započeli radovi na sanaciji desne obale rijeke Bosne u naselju Ozrakovići

08.12.2020. 15:48 / Izvor: Akta.ba

Grad Visoko nastavlja implementaciju projekata sa Agencijom za vodno područje rijeke Save. Započeli su radovi na sanaciji desne obale rijeke Bosne u naselju Ozrakovići, pored Pješačkog mosta Luke - Ozrakovići.

Gradonačelnica Visokog Amra Babić zajedno sa saradnicima, Mirza Bezdrob, rukovodilac Sektora za realizaciju projekata u Agenciji za vodno područje rijeke Save i Ahmed Turbo, direktor firme Termo-beton Breza obišli su započete radove na sanaciji desne obale rijeke Bosne u naselju Ozrakovići.

Radovi obuhvataju mašinsko čišćenje i uklanjanje materijala, sječenje stabala čiji je promjer veći od 10 cm, izmjenu cijevi za oborinske vode i izradu obaloutvrde u dužini od 28 metara.

Prema zahtjevu Grada Visoko, za oblogu su predviđene betonske prizme na kosini obaloutvrde kao i na izvedenim radovima uzvodno od ove dionice, uvažavajući činjenicu da je osiguranje lijeve obale rijeke projektovano i djelomično izvedeno sa betonskim šestougaonim prizmama.

Radovima će biti spriječeno dalje propadanje i zaštićen lokalni put uz rijeku Bosnu u naselju Ozrakovići, a time i povećana sigurnost stanovništva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije