Započeli radovi na sanaciji saobraćajnice u ulici Dejzina Bikića

10.11.2021. 15:43 / Izvor: Akta.ba
 Dejzina Bikića

Na osnovu ugovora o izvođenju radova na redovnom održavanju i sanaciji ulica na području općine Centar radnici građevinske firme "Grakop" su započeli sa radovima na sanaciji dijela ulice.

Na osnovu ugovora o izvođenju radova na redovnom održavanju i sanaciji ulica na području općine Centar radnici građevinske firme "Grakop" iz Kiseljaka su započeli sa radovima na sanaciji dijela Ulice Dejzina Bikića između brojeva 178 i 195 na Šipu.

Kako je planirano predmjerom i predračunom, kojeg je dostavila pomenuta firma, tokom radova biće uklonjeni i postavljeni novi betonski ivičnjaci, te ugrađen novi mehanički stabilizovan donji noseći sloj. Prije postavljanja 445 metara kvadratnih novog asfalta planirana je ugradnja poklopaca na šahtove od livenog željeza, kao i nivelacija devet šibera za vodu te dva šahta za odvod površinskih voda.

Za nadzor projekta je zadužena firma "Energoinvest" d.d. Sarajevo, dok je finansijer Općina Centar koja je za ovu namjenu iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 21.850 KM.

Pomenutim radovima na sanaciji saobraćajnice je prethodila rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže na ovom dijelu Ulice Dejzina Bikića. Ovaj projekat je realizovalo Kantonalno javno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" uz finansijsku podršku Općine Centar.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije