Započeta izrada Urbanističkog projekta nove poslovne zone u centru Bijeljine

13.10.2021. 15:07 / Izvor: Akta.ba
Bijeljina poslovna zona

Površina na koju se projekat odnosi se nalazi na uglu ulica Nikole Tesle i Vuka Karadžića, odnosno raskrsnici pored Osnovnog suda.

Predstavnici Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Bijeljina, JP "Direkcija za izgradnju i razvoj grada" i kompanije "NSG rent" d.o.o. Zvornik potpisali su ugovor o izradi Urbanističkog projekta "Poslovni, komercijalno-administrativni centar", u okviru Regulacionog plana "Centar grada".
 
Gradska uprava Grada Bijeljina je naručilac, Odjeljenje za porstorno uređenje je nosilac pripreme, JP "Direkcija za izgradnju i razvoj grada" je nosilac izrade, a kompanija "NSG rent" d.o.o. Zvornik je investitor u izradi Urbanističkog projekta i vlasnik površine, koja obuhvata 0,28 ha, na koju se projekat odnosi.
 
Površina na koju se projekat odnosi se nalazi na uglu ulica Nikole Tesle i Vuka Karadžića, odnosno raskrsnici pored Osnovnog suda. Ova lokacija je u gradskom jezgru, a u okviru iste već dugi niz godina egzistiraju stari objekti u ulici Nikole Tesle koji trpe česte sanacije i rekonstrukcije, te privremeni montažni kiosci orijentisani na ulicu Vuka Karadžića. Urbanistički projekat će dati potpuno novi izgled ovoj atraktivnoj lokaciji, sa akcentom na poslovanje, i stvoriće neophodne uslove za izgradnju objekata, infrastrukture i uređenja prostora na odgovarajućem nivou i prema potrebama grada.
 
Ukupna vrijednost izrade Urbanističkog projekta "Poslovni, komercijalno-administrativni centar", u okviru Regulacionog plana "Centar grada", iznosi 15.344,55 konvertibilnih maraka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije