Zašto je stopirana izgradnja nove bolnice u Istočnom Sarajevu?

14.12.2016. 08:39 / Izvor: Alternativna televizija
Zašto je stopirana izgradnja nove bolnice u Istočnom Sarajevu?

Ministar zdravlja Dragan Bogdanić tvrdi da je došlo do proceduralne greške i da se čeka nova odluka Vlade RS.

Izgradnja nove bolnice u Istočnom Sarajevu je stopirana, prije nego što je i započeta. Tender je propao, jer se na njega žalilo građevinsko preduzeće “Krajina”, a njihovu primjedbu prihvatila je Kancelarija za žalbe BiH.

Ministar zdravlja Dragan Bogdanić tvrdi da je došlo do proceduralne greške i da se čeka nova odluka Vlade RS.

"Da ćemo konsultovati pravnu službu da vidimo kako to sve izgleda, nakon toga ćemo izaći na Vladu, Vlada će ja se nadam donijeti odluku da idemo na ponovno raspisivanje tendera i da nađemo ponuđača koji sad neće našraviti proceduralne greške", kaže Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS.

SDS je još ranije optuživao ministra da je prihvatio ponudu “Milenium tim-a “ koji je od “Krajine “ bio skuplji za 11 miliona maraka, što je Bogdanić opravdavao boljim rješenjem nazvanim -ključ u ruke. Sada traže novu sjednicu Vlade u Istočnom Sarajevu, sa samo jednom temom. Iz SNSD-a im odgovaraju da se od posla, svakako, neće odustati.

"Sve političke partije, bez obzira da li neko shvatao ovo shvata kao svoju pobjedu ili neko drugi kao svoj poraz, ono što je jasno da izgradnja nove bolnice je proces koji se ne može zaustaviti", ističe Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo.

"Sjednicu Vlade sa svim načelnicima koji su iz sastava Grada Istočno Sarajevo  i onih opština čiji stanovnici se liječe u bolnici Kasindo da jednostavno vidimo šta i kako raditi u narednom vremenskom periodu, jer se više ne može čekati", rekao je Marinko Božović, načelnik opštine Istočna Ilidža.

Iako je građanima Sarajevsko-romanijske regije bilo obećano da će se liječiti u novoj bolnici za godinu i po, rok, očigledno, neće biti ispoštovan. Za novi tender trebalo bi minimum četiri mjeseca, pa da gradnja bolnice eventualno počne na proljeće.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije