Zatvoreni olimpijski bazen do zime – investicija vrijedna više od 13 mil. KM

16.08.2018. 09:05 / Izvor: Akta.ba
Zatvoreni olimpijski bazen do zime – investicija vrijedna više od 13 mil. KM

Kompletna investicija zatvorenog bazena sa svim pratećim sadržajima  iznosiće  više od 13,5 miliona KM.

Zatvoreni olimpijski bazen u Trebinju biće završen u zadatim rokovima  izjavio je danas direktor Hidroelektrana na Trebišnjici Gordan Mišeljić, piše Hercegovina press.

"Imali smo planove da se završi i ranije, ali kao i svaka velika investicija uvijek postoje opravdani razlozi i poteškoće. Nadamo se da ćemo do zimske sezone imati zatvoren olimpijski bazen", dodao je on.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović rekao je da je HET dobio saglasnost Vlade Srpske da investira devet miliona KM u ovaj objekat, naglasivši da se radi o najvećoj  poslijeratnoj investiciji  HET-a u Hercegovini.

"Objekat će biti samoodrživ,  više od 200 solarnih panela će  zagrijavati vodu, biće izgrađen mini motel, teretana od 300 metara kvadratnih, spa centar od 250 metara kvadratnih, šest prodavnica, prostorije za sudije i takmičare, te tribine za 500 gledalaca", rekao je Petrović.

On je dodao  da HET radi zatvoreni bazen, a da će grad preuzeti izgradnju ostalih sadržaja, kojima će putem ustanove „Bazeni Trebinje“ i gazdovati objektom.

Radova na izgradnji bazena danas je obišla i premijerka Željka Cvijanović koja  je izrazila zadovoljstvo što javna preduzeća mogu na ovakav način učestvovati u velikim projektima.

"Mnogo godina se čekalo na ovakav sadržaj i ponosna sam što smo mi kao Vlada dali zeleno svjetlo da se radi ovaj projekat tim prije što će ovo mjesto okupljati različita takmičenja i ovdje vidim veliku priliku za razvoj sporta, uključivanjem velikog broja djece u treniranje, ali vidim i šansu za razvoj turizma", rekla  je Cvijanovićeva.

Kompletna investicija zatvorenog bazena sa svim pratećim sadržajima iznosiće više od 13,5 miliona KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije