Investicije / PROJEKTI

Zavod za izgradnju KS o spornoj lokaciji na Dobrinji: Zemljište nije naše

09.06.2020. 11:41 / Izvor: Akta.ba

Zavod za igradnju Kantona Sarajevo oglasio se izgradnje zgrade u ulici Gandijeva, u sarajevskom naselju Dobrinja. Radi se o lokaciji na entitetskoj liniji. 

"U vezi izgradnje zgrade u ulici Gandijeva obavještavamo vas da smo došli do saznanja da je je Općina Istočna Ilidža dana 13.05.2020.godine izdala građevinsku dozvolu za izgradnju kolektivnog stambeno-poslovnog objekta na teritoriji RS-a, na entitetskoj liniji na Dobrinji. Službenici Zavoda su u nekoliko navrata nakon saznanja o izdatoj dozvoli izlaskom na teren utvrdili činjenice da se planirani objekat ne nalazi na zemljištu Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, ni u enititetu FBIH", saopćeno je iz zavoda. 

Kako su potvrdili, Pravobranilaštvo Općine Novi Grad Sarajevo podnijelo je zahtjev za provođenje nadzora i ukidanja Rješenja Općine Istočna Ilidža bod 13.05.2020.godine, obzirom da predmetni objekat nema sve uslove za izgradnju.

Zavod će u rješavanju ovog problema usko sarađivati sa Općinom Novi Grad Sarajevo radi rješavanja nastalih problema, kažu iz Zavoda.

Ipak, ako Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo tvrdi da nije vlasnik parcele, dokaz katastra nekretnina kaže drugačije. 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije