Završava se uspostava kompletne infrastrukture u Poslovnoj zoni Ratkovac

16.11.2018. 08:05 / Izvor: Akta.ba
Završava se uspostava kompletne infrastrukture u Poslovnoj zoni Ratkovac

Projekat vrijedan skoro 700.000 KM finansira Grad Cazin, uz podršku MEG projekta Vlade Švicarske i UNDP-a.

Izgradnjom dijela glavne saobraćajnice sa javnom rasvjetom u dužini od 370 metara te izgradnjom vodovodne i hidrantske mreže započeli su infrastrukturni radovi na Poslovnoj zoni Ratkovac. Projekat vrijedan skoro 700.000 KM finansira Grad Cazin, uz podršku MEG projekta Vlade Švicarske i UNDP-a.

"Gradska uprava nastavlja sa aktivnostima koje se odnose na opremanje Poslovne zone Ratkovac u cilju njenog stavljanja u funkciju. Završetkom radova na izgradnji dijela glavne saobraćajnice, u dužini od 370 metara sa javnom rasvjetom, kao i vodovodne i hidrantske mreže, oko 150 dunuma zemljišta će biti opremljeno sa cjelokupnom infrastrukturom i tako biti stavljeno na raspolaganje investitorima za njihove poslovne aktivnosti", rekao je Admir Pjanić, šef Službe za privredu Grada Cazina.

Ukupna vrijednost projekta je 690.000 KM, od čega 260.000 KM dolazi iz MEG projekta koji je inicijativa švicarske vlade, a provodi ga UNDP u BiH, dok ostatak finansira Grad Cazin. Naime, u cilju unaprjeđenja vodne infrastrukture i rješavanja gubitaka u vodovodnim sistemima u BiH, UNDP je pokrenuo tzv. MEG projekt kojeg finansira Vlada Švicarske.

Tokom četiri godine, koliko traje prva faza projekta, 18 općina i gradova u BiH dobit će 21 milion maraka za intervencije u infrastrukturi u resorima privrede i zaštite okoliša, te podršku u zapošljavanju lokalnog stanovništva. Iz našeg kantona u ovaj projekat uključene su općine Bosanska Krupa, Sanski Most, Velika Kladuša, te gradovi Bihać i Cazin, rekao je  Vahidin Ogrešević, predstavnik Regionalnog ureda UNDP-a u Bihaću.

Radovi na Poslovnoj zoni Ratkovac, koje obuhvata ovaj projekat, trebali bi biti okončani za 60 dana.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije