Investicije / PROJEKTI

Završen glavni projekat saobraćajnice Tešanj-Tešanjka vrijedan 7 miliona KM

28.01.2021. 12:56 / Izvor: Akta.ba

Predstavnici IPSA Instituta danas su u Općini Tešanj održali prezentaciju završenog glavnog projekta saobraćajnice Tešanj-Tešanjka.

Urađen je projekat za 5km trase, vrijednosti 7 miliona KM. Radi se o saobraćajnici koja će biti vezana za autoput, odnosno za pristup petlji u Medakovu.

Djelimično je rekonstrukcija i proširenje postojećeg puta, a djelomično potpuno nova trasa (tamo gdje su krivine i usjeci).

Vodilo se računa i o raskrsnicama za Trepče, Medakovo, Novo Selo i Žabljak (da postoje trake za prestrojavanje). Saobraćajnica je projektovana po novim standarima (širinom, računskom brzinom, sa pješačkom stazom, odvodnjom vode...), kako bi u budućnosti mogla postati regionalni ili magistralni put.

Prema ranijem dogovoru, Općina Tešanj finansira izradu projekta dok će JP Autoceste Federacije rekontruisati i izgraditi ovu saobraćajnicu uz gradnju Koridora 5c.

Glavni projekat će u februaru biti predat Autocestama FBiH na realizaciju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije