Završena elektrifikacija industrijske zone Brod u Foči

19.08.2019. 08:47 / Izvor: Akta.ba
Završena elektrifikacija industrijske zone Brod u Foči

U Opštini Foča, preko koje je ovaj projekat i realizovan, očekuju da će to biti novi, snažan zamajac privrednicima da odlučnije krenu u nove investicije.

Prvi put nakon rata svi instalisani privredno-proizvodni kapaciteti u Industrijskoj zoni na Brodu obezbijeđeni su dovoljnim i urednim snabdijevanjem električnom energijom, što je bio uslov za njihov rad.

Uz pomoć Ministarstva industrije, energetike i razvoja Vlade RS, za elektrifikaciju Industrijske zone izdvojeno je 300.000 maraka. Na lokalitetu su izgrađene tri trafo-stanice ukupne instalisane snage od dva megavata.

Izgradnjom ovih trafo-stanica, svih 15 vlasnika poslovnih objekata i pogona imaće dovoljno električne energije za nesmetan rad.

Za većinu njih, neriješen problem snabdijevanja strujom bio je najveća prepreka u njihovom radu i razvoju. Taj problem u brodskom bazenu traje godinama jer je u procesu privatizacije nezakonito privatizovana i elektro mreža, pa tako i postojeća trafo-stanica koja je cijeli kompleks napajala strujom.

Sva rješenja koja su u međuvremenu tražena bila su samo alternativa i privremeno premošćavanje teškoća.

U Opštini Foča, preko koje je ovaj projekat i realizovan, očekuju da će to biti novi, snažan zamajac privrednicima da odlučnije krenu u nove investicije koje će dovesti do povećanja proizvodnje i broja zaposlenih radnika.

Iz Opštine najavljuju i projekat vodosnabdijevanja Industrijske zone Brod, koji će narednih dana ponuditi vlasnicima poslovnih pogona i objekata na tom lokalitetu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije