Završena izgradnja igrališta od 30.000 KM u Žunovnicama

19.10.2013. 11:13 / Izvor: eKapija.ba
Završena izgradnja igrališta od 30.000 KM u Žunovnicama

Vrijednost dječijeg igrališta koje se prostire na oko 400 kvadrata zemljišta iznosi blizu 30.000 KM.

Predstavnici Općine Hadžići, Crvenog križa FBiH te preduzeća JKP "Park" Sarajevo i "Agricom" d.o.o. predali su na upotrebu stanovnicima Žunovnice novoizgrađeno dječije igralište. Crveni križ FBiH i Općina Hadžići investitori ovog projekta izabrali su lokaciju u naselju Žunovnica u cilju edukacije i redukcije rizika od mina i NUS-a. Dječije igralište Žunovnica sadrži edukacione table, klackalice sa šest sjedišta, ljuljaške sa tri korpe, ravni tobogan od poliestera, klasične penjalice, tri parkovske klupe, kante za otpatke i ogradu. Slobodne površine bit će zatravljene i ukrašene cvijećem.

"Crveni križ FBiH radi na projektima upozoravanja od mina još od 1996. godine uz pomoć Međunarodnog komiteta Crvenog križa. Ovo je peta godina za redom i peto igralište koje pravimo širom Federacije, a vezano je za protuminsku akciju odnosno jednu sigurnu površinu gdje bi se djeca mogla igrati da ne bi svoje slobodno vrijeme provodila negdje na nekim mjestima koja su za njih opasna.  Drago mi je da danas vidim dosta djece koja koriste ovo i svoje slobodno vrijeme provode ovdje, a ne na nekim mjestima gdje bi mogli stradati", kazao je Senadin Kumro, predstavnik Crvenog križa FBiH.

Vrijednost dječijeg igrališta koje se prostire na oko 400 kvadrata zemljišta iznosi blizu 30.000 KM.

"U MZ Žunovnica, zajedno sa predstavnicima Crvenog križa FBiH, preduzeća JKP "Park" Sarajevo, preduzeća "Agricom", Općina Hadžići predaje na upotrebu građanima i djeci Žunovnice ovaj divni prostor. Pano koji se ovdje nalazi upozorava naše najmlađe na opasnost od NUS-a i mina.Oni će ovdje provoditi svoje vrijeme sa roditeljima gdje će im kroz igru biti skrenuta pažnja na opasnosti koje ih vrebaju.Ujedno  sprave koje su ovdje na igralištu služit će njihovom fizičkom zdravlju i pravilnom razvoju. Ovdje mogu naći zabavu i igru i izbjeći opasnosti koje im se nude negdje izvan ove ograde", kazao je Hamdo Ejubović, načelnik Općine Hadžići. 

Zahvalnice Općine Hadžići za nesebični angažman na izgradnji ovog igrališta dodjeljene su JKP "Park" Sarajevo, preduzeću "Agricom" d.o.o, Crvenom križu FBiH te izvođaču radova. Vrpcu na svečanom otvaranju igrlaišta presjekli su mališani dječijeg vrtića "Ribica" koji su Općinskom načelniku Ejuboviću dodjeli svoju zahvalnicu, objavljeno je na web stranici Općine Hadžići.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije