Investicije / URBANIZAM

Završena izgradnja pješačkih staza u dijelu 7. transverzale

06.07.2020. 08:51 / Izvor: Akta.ba

Završena je izgradnja pješačkih staza u dijelu 7. transverzale, od Bulevara Meše Selimovića do Istiklal džamije na Otoci u općini Novi Grad.

Staze su izgrađene s obje strane saobraćajnice, od pješačkog prelaza prema novoizgrađenoj stambenoj zgradi do šetnice pored Miljacke, i od pješačkog prelaza do džamije.

Prilikom izgradnje ovog dijela 7. transverzale, uz saobraćajnicu nisu izgrađeni trotoari pa su pješaci bili primorani ići preko zelenih površina ili kolovozom saobraćajnice. Izgradnjom šetnica širine tri metra, sa razdjelnim zelenim pojasom, koji stazu odvaja od kolovoza, značajno će biti olakšano kretanje pješacima, kako stanarima obližnje zgrade, tako i korisnicima Olimpijskog bazena i džamije.

Asfaltiranju su prethodili radovi na uklanjanju slojeva zemlje, tamponiranju, zamjeni i postavljanju ivičnjaka. U narednim danima uradit će se uređenje, odnosno humuziranje zeleng pojasa, time će ovaj dio Novog Grada poprimiti još ljepši izgled.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije