Završena izgradnja pješačkih staza u dijelu 7. transverzale

06.07.2020. 08:51 / Izvor: Akta.ba
Završena izgradnja pješačkih staza u dijelu 7. transverzale

Staze su izgrađene s obje strane saobraćajnice, od pješačkog prelaza prema novoizgrađenoj stambenoj zgradi do šetnice pored Miljacke.

Završena je izgradnja pješačkih staza u dijelu 7. transverzale, od Bulevara Meše Selimovića do Istiklal džamije na Otoci u općini Novi Grad.

Staze su izgrađene s obje strane saobraćajnice, od pješačkog prelaza prema novoizgrađenoj stambenoj zgradi do šetnice pored Miljacke, i od pješačkog prelaza do džamije.

Prilikom izgradnje ovog dijela 7. transverzale, uz saobraćajnicu nisu izgrađeni trotoari pa su pješaci bili primorani ići preko zelenih površina ili kolovozom saobraćajnice. Izgradnjom šetnica širine tri metra, sa razdjelnim zelenim pojasom, koji stazu odvaja od kolovoza, značajno će biti olakšano kretanje pješacima, kako stanarima obližnje zgrade, tako i korisnicima Olimpijskog bazena i džamije.

Asfaltiranju su prethodili radovi na uklanjanju slojeva zemlje, tamponiranju, zamjeni i postavljanju ivičnjaka. U narednim danima uradit će se uređenje, odnosno humuziranje zeleng pojasa, time će ovaj dio Novog Grada poprimiti još ljepši izgled.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije