Investicije / PROJEKTI

Završena izgradnja prve faze biciklističke staze u Alipašinoj ulici

07.05.2018. 15:26 / Izvor: Fena

Radovi na izgradnji prve faze biciklističke staze u Alipašinoj ulici - od Ulice Sutjeska do ulaza u kompleks Zetra ukupne dužine 841 metar zvanično su završeni, kao i radovi na sanaciji pješačkih staza u parku kod Druge gimnazije.

Tim povodom delegacija Općine Centar predvođena načelnikom Nedžadom Ajnadžićem i predsjedavajućom Općinskog vijeća Centar Karolinom Karačić obišla je spomenute lokacije, saopćeno je iz Općine Centar.

Učenici osnovnih škola sa područja općine Centar na biciklima su "testirali" novu stazu čime je ozvaničen završetak radova.

Za projekat sanacije pješačkih staza u parku kod Druge gimnazije Općina Centar je iz budžeta izdvojila 127.000 KM.

Nakon uklanjanja stare podloge postavljen je novi tampon i podloga, te novi betonski ivičnjaci sa obje strane pješačkih staza.

Za nesmetan pristup osobama u invalidnim kolicima iz Ulice Koševo izgrađena je nova pristupna rampa dužine 25 metara, na koju su postavljene kulir ploče kao i zaštitna ograda sa obje strane rampe.

Načelnik Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo zbog okončanja radova te najavio početak druge faze izgradnje biciklističke staze koja će obuhvatiti dionicu od ulaza u kompleks Zetra do parka Jezero, dužine 802 metra.

"Općina Centar će također biti finansijer realizacije druge faze projekta. Ukupna dužina biciklističke staze iznosi oko 1.644 metara. Sa realizacijom ovog projekta biciklisti i pješaci će imati nesmetanu putnu komunikaciju do parka na Jezeru gdje će moći uživati u najvećoj gradskoj zelenoj oazi. Naš cilj je u narednom periodu spojiti ovu stazu sa gradskom biciklističkom stazom", istakao je Ajnadžić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije