Završena izgradnja saobraćajnice u Hrasnici

28.05.2014. 13:21 / Izvor: eKapija.ba
Završena izgradnja saobraćajnice u Hrasnici

Završena je izgradnja saobraćajnice od Ulice Begluk do Lasičke megare u Hrasnici, saopćeno je iz Općine Ilidža. Za to je izdvojeno blizu 20.000 maraka.

U Mjesnoj zajednici Hrasnica I završeni su radovi na izgradnji saobraćajnice od ulice Begluk do ulice Lasičke megare . Investitor izgradnje je Općina Ilidža koja je za ovaj projekat izdvojila oko 20.000KM, dok je izvođač radova Mevludin Commerc d.o.o.  Dužina saobraćajnice iznosi 135, a širina četiri metra.

U toku su radovi na još dvije saobraćajnice u mjesnim zajednicama Butmir i Vrelo Bosne. U ulici Lopate u MZ Butmir saobraćajnica će biti dužine 130 i širine četiri metra. Izvođač radova je Mevludin Commerc d.o.o., a investitor je Općina Ilidža koja je za izgradnju ove saobraćajnice izdvojila 15.000KM. U ulici Plandište u MZ Vrelo Bosne započeta je rekonstrukcija na saobraćajnici dužine 355 i širine pet i po metara. Vrijednost radova na ovoj saobraćajnici je 100.000KM. Izvođač radova je firma Sarajevo putevi d.d.

Pored ovih projekata, vrše se i radovi na krpaži i sanaciji udarnih rupa na saobraćajnicama u svim mjesnim zajednicama u vrijednosti od 50.000KM. Izvođač radova na ovom projektu je KJKP RAD d.o.o. Sarajevo

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije