Završena izgradnja vodovodne mreže u poduzetničkoj zoni "Sjever"

17.11.2015. 10:30 / Izvor: Akta.ba

Izgradnja vodovodne mreže u Poduzetničkoj zoni „Sjever“ (I faza) u Odžaku projekt je na temelju kojeg se općina Odžak našla među odabranim općinama u FBiH koje su dobile poticajna sredstva iz Grant sheme "Unapređenje poduzetničkih zona u Federaciji BiH“.

Izgradnja vodovodne mreže u Poduzetničkoj zoni „Sjever“ (I faza) u Odžaku projekt je na temelju kojeg se općina Odžak našla među odabranim općinama  u FBiH koje su dobile poticajna sredstva iz Grant sheme "Unapređenje poduzetničkih zona u Federaciji BiH“, a u okviru Javnog poziva Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

Ovih dana je izgradnja planirane vodovodne mreže u Poduzetničkoj zoni „Sjever“ (I faza) u Odžaku završena. Radi se o izgradnji vodovodne mreže u dužini od preko 2500 m, čijim završetkom je voda dovedena do svih 18 poslovnih parcela i sajamskog prostora  (I faza) u Poduzetničkoj zoni „Sjever“.

Za izgradnju vodovodne mreže utrošeno je oko 120.000,00 KM iz grant sheme i vlastitog učešća iz proračuna općine Odžak.

Sredstva za ove radove osigurana su iz grant sheme „Unapređenje poduzetničkih zona u Federaciji BiH“ koju su financirali razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP), Švicarska agencija za razvoj i suradnju (SDC), Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta 80%  i Općina Odžak 20%.

Općina Odžaka zahvaljuje Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta što je podržalo ovaj projekt  kojim smo u dobroj mjeri  infrastrukturno opremili Poduzetničku zonu „Sjever“ (I faza), a time i stvorili preduvjete za privlačenje novih investitora na području općine Odžak.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije