Investicije / URBANIZAM

Završena obnova Velike aleje na Ilidži vrijedna 150.000 KM

15.07.2019. 08:57 / Izvor: Akta.ba

Vlada Kantona Sarajevo saopćila je danas kako je rekonstrukcija Velike aleje, poznatog šetališta pokraj Sarajeva koje povezuje Ilidžu i Vrelo Bosne, konačno završena.

"Staza koja je bila u katastrofalnom stanju je nivelirana i presvučena novim slojem asfalta", saopćeno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša preko JU za Zaštićena prirodna područja izdvojilo 100.000 KM za sanaciju, dodatnih 50.000 KM izdvojila Direkcija za puteve KS.

"Vožnja fijakerom sada je mnogo ugodnija, a šetačima i biciklistima šetanje olakšano", kažu iz Vlade.

Radovi su počeli krajem maja, a pripremanje terena, niveliranje i postavljanje novog asfalta izvršili su radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Rad. 

Novi sloj asfalta postavljen je nakon uklanjanja starog sloja koji je bio gotovo uništen usljed višegodišnjeg korištenja.

 
Završena rekonstrukcija Velike aleje

Obnovljena Velika aleja Staza koja je bila u katastrofalnom stanju je nivelirana i presvučena novim slojem asfalta. Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša preko JU za Zaštićena prirodna područja izdvojilo 100.000 KM za sanaciju, dodatnih 50.000 KM izdvojila Direkcija za puteve KS. Radove izvodilo KJKP Rad. Vlada KS nastavlja sa rekonstrukcijom cestovne infrastrukture.

Posted by Vlada Kantona Sarajevo on Sunday, July 14, 2019

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije