Završena polovina radova na uređenju prirodnog naslijeđa Grada Mostara

13.04.2021. 10:10 / Izvor: Akta.ba
Završena polovina radova na uređenju prirodnog naslijeđa Grada Mostara

toku je izvođenje radova na projektu zaštite i uređenje prirodnog naslijeđa Grada Mostara-obale i vodotoka rijeke Radobolje – Most Barakovac.

U toku je izvođenje radova na projektu zaštite i uređenje prirodnog naslijeđa Grada Mostara-obale i vodotoka rijeke Radobolje – Most Barakovac. 

"Projekt obuhvaća izgradnju novog cestovnog mosta s dvije kolovozne trake na rijeci Radobolji, lokacija Barakovac, sa dijelom prilazne ceste, obnovu starog zidanog pješačkog mosta, uzvodno, kao i uređenje korita i obala rijeke Radobolje. Planirano je i rušenje postojećeg neuvjetnog cestovnog mosta, prijelaz vodovoda i drugih komunalnih instalacija, kao i izgradnja dijela oborinske i fekalne instalacije na prilaznoj cesti", saopćili su iz Grada Mostara.

Ugovor potpisan s izvođačem GRAĐEVINAR d.o.o. Mostar, na ukupni iznos od 253.195,87 KM (s PDV-om). Usluge građevinskog nadzora obavlja poduzeće DM PROJEKT d.o.o. Mostar, za ukupni iznos od 7.020,00 KM (s PDV-om).

"Radovi su otpočeli u kolovozu 2019. godine, ali su više puta prekidani zbog nepovoljnih vremenskih prilika i visokog vodostaja rijeke Radobolje, kao i movinskih problema na prilaznoj cesti. Izvedeno je oko 50  posto ugovorenih radova, te je završetak radova planiran najkasnije u rujnu 2021. godine. Nakon realizacije ovog projekta, planira se rekonstrukcija prilazne ceste do spoja s Ilićkom ulicom, čime bi se okončao cijeli projekt", saopćeno je.

Potrebna finansijska sredstva za realizaciju projekta mosta i dijela ceste su osigurana iz budžeta Grada Mostara u iznosu od oko 240.000 KM, a iz Fonda zaštite okoliša FBiH 100.000 KM

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije