Investicije

/ PROJEKTI

Završena rekonstrukcija objekta Famosa

Alternativa d.o.o. uspještno je završila rekonstrukciju posljednjeg ratom devastiranog objekta Famosa.

15.11.2018. 09:08 / Izvor: Akta.ba

Alternativa d.o.o. uspješno je završila rekonstrukciju posljednjeg ratom devastiranog objekta Famosa.

"Hala površine cca. 9000 m2 u potpunosti je obnovljena. Objekat je pokriven i obložen termoizolacionim panelima vrhunskih karakteristika, instalirano je novo grijanje, novi razvod struje sa priključakom na trafo stanicu, protupožarni i protuprovalni sistem, te je razveden i komprimirani zrak", navode iz Alternative.

Prostor je dugoročno iznajmljen firmi Sinkro d.o.o. koja se već se uselila u objekat koji će kostiti kao svoj novi proizvodno-skladišni prostor. Montira se proizvodna oprema, a u naredne dvije godine planirano je zaposlenje 500 radnika.

Pored toga, Alternativa d.o.o privodi kraju radove na sanaciji krova sportske dvorane "Mladost" Visoko koji će biti završeni i prije ugovorenog roka.

Firma je sa Općinom Visoko potpisala ugovor za sanaciju krova početkom oktobra, nakon što je u postupku javne nabavke odabrana kao najpovoljniji izvođač radova.

Vrijednost projekta je oko 125.000 KM, a površina krovne konstrukcije koja će biti sanirana iznosi oko 2.000 m2.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije