Investicije / PROJEKTI

Završena rekonstrukcija zelene pijace u Šamcu

18.04.2014. 08:44 / Izvor: eKapija.ba

U Šamcu je završena rekonstrukcija zelene pijace, a projekat, koji je koštao 60.000 KM, finansirala je opština Šamac uz značajnu pomoć Vlade Republike Srpske.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Đuro Ćosić rekao je da je asfaltirana kompletna građevinska parcela, te postavljena nova nadstrešnica, ispod koje su i novi stolovi za prodaju robe.

"Natkrivenih stolova ima 47, osposobljene su vitrine za prodaju mlijeka i mliječnih proizvoda. Na slobodnom prostoru postavljena su još 23 stola koja nisu natkrivena i na platou obilježeno još 20 prodajnih mjesta, tako da ukupno ima uređenih 90 mjesta", precizirao je Ćosić.

On je dodao da je osposobljen kompletan sanitarni blok za korisnike pijace i uređena zaštitna ograda koja se nakon isteka radnog vremena zaključava.

U Javnom preduzeću "Šamac-stan", koje je nekada upravljalo pijacom, završen je stečaj, a opština Šamac prenijela je nadležnosti iz oblasti funkcionisanja pijace na preduzeće "Posavski borci" ugovorom na godišnjem nivou, provođenjem postupka javnih nabavki.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije