Završena rekonstrukcije javnog prostora u ulici Grbavička

15.12.2020. 11:54 / Izvor: Akta.ba
Završena rekonstrukcije javnog prostora u ulici Grbavička

U okviru potpune rekonstrukcije javnog prostora u ulici Grbavička 18-36, osim parka sa igralištem i mobilijarom za igru djece uređene su zelene površine te je izvršena rekonstrukcija pristupnih saobraćajnica.

U okviru potpune rekonstrukcije javnog prostora u ulici Grbavička 18-36, osim parka sa igralištem i mobilijarom za igru djece uređene su zelene površine, izvršena je rekonstrukcija pristupnih saobraćajnica i  izgradnja parking prostora sa oko 40 parking mjesta, kao i ugradnja rasvjete u cijelom obuhvatu.

"Na navedenom lokalitetu nalaze se dvije odvojene površine za igru, ukupne površine od 555 m2, popločane gumenom podlogom sa rekvizitima za igru koji ispunjavaju sve europske norme sigurnosti. Za realizaciju ovog veoma značajnog projekata izdvojeno je oko 600.000 KM", rekao je, načelnik Koldžo.

Radi bezbjednosti korisnika parka, parkovska površina je odvojena od saobraćajnice ogradom ukupne dužine 130 m.

Nova saobraćajnica omogućava jednosmjerno kretanje saobraćaja unutar naseljskog bloka. Duž iste izgrađen je parking sa 39 parking mjesta, uključujući i 2 parking mjesta za osobe sa invaliditetom. Izvedena je i sva prateća horizontalna i vertikalna signalizacija.

U sklopu projekta postojeći kontejneri za otpad zamijenjeni su sa 9 novih zvona za odvojeno prikupljanje otpada.

Park je opremljen i sa 22 nove klupe, 12 kanti za otpatke, te je izvedena i nova javna rasvjeta. Posađeno je  dekorativno grmlje, kao i  25 novih stabala.

Izvođač radova je "Mibral" d.o.o. Sarajevo.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije