Završena sanacija saobraćajnice na Šipu

22.09.2021. 11:58 / Izvor: Akta.ba
Završena sanacija saobraćajnice na Šipu

Tokom ove sedmice okončani su radovi na sanaciji saobraćajnice u Ulici Dejzina Bikića.

Tokom ove sedmice okončani su radovi na sanaciji saobraćajnice u Ulici Dejzina Bikića između brojeva 213 i 219 (Mjesna zajednica "Šip").

Finansijer projekta je Općina Centar u čijem budžetu je za ovu namjenu izdvojen iznos od 30.210 KM. Za realizaciju ovog projekta je angažovana firma „Ado Trans“ d.o.o. Visoko, dok je za nadzor bila zadužena firma "Energoinvest" d.d. Sarajevo.

Kako je predviđeno projektom, tokom izvođenja radova, nakon što je postavljen novi tampon radnici su za adekvatnu odvodnju površinskih voda ugradili nove poprečne rešetke, te nivelisali šahtove i rešetke za odvod kao i šibere za vodu. Na kraju radova je ugrađeno 400 metara kvadratnih novog asfalta.

Pomenutim radovima je prethodila rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže na ovom dijelu Ulice Dejzina Bikića. Realizator projekta je bilo Kantonalno javno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija", dok je finansijer također bila Općina Centar.

Stanovnici ovog dijela Mjesne zajednice "Šip" su zadovoljni urađenim poslom koji im je otklonio dugogodišnji problem. "Kada smo gradili naše stambene objekte ugrađivali smo vodovodne i kanalizacione instalacije koje smo imali, ali one nisu bile odgovarajućih profila što nam je pravilo probleme, a posebno odvodna mreža stambenim objektima na dnu ulice. Zahvalni smo Općini što nam je izašla u susret i pomogla u rješavanju dugogodišnjih problema", kazao je Izet Mujanović iz Ulice Dejzina Bikića.  

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije