Završeni radovi na Gradskom stadionu u Vitezu: Investicija od pola mil. KM

30.08.2014. 07:45 / Izvor: eKapija.ba
Završeni radovi na Gradskom stadionu u Vitezu: Investicija od pola mil. KM

Do završetka svih aktivnosti potrebno je uraditi konačan obračun izvedenih radova na postavljanu ograde oko tribina i ograde uz stepenice, te ograde između terena i tribina.

Radovi na rekonstrukciji Gradskog stadiona Vitez, koji su realizirani u pet faza su završeni.

Prva faza obuhvatala je zemljane i radove rušenja i ukupno je koštala 56.081,29 KM. U ovaj iznos uračunati su nepredviđeni radovi rušenja i odvoza na deponiju AB zida, rekonstrukcija kanalizacije i spajanje vodovone mreže ispod jugozapadne tribine i spajanje kanalizacione mreže sa stadiona na gradsku kanalizaciju.

Izvođač radova ove faze bio Ganik I.D.A. d.o.o. Vitez, a nadzor je vršio ARC PROJEKT d.o.o. Vitez sa ugovorenim iznosom za nadzor od 468,00 KM.

Druga  faza u kojoj su obuhvaćeni betonski i armirano betonski radovi koštala je 378.577,81 KM. Radove II faze izvodio je Konzorcij AREL d.o.o. Zenica, a nadzor je vršio E.M.G VITING d.o.o. Vitez. Za nadziranje radova druge faze izdvojen je iznos od 5.928,00 KM.

U trećoj fazi je urađena nabavka i ugradnja stolica na gradskom stadionu Vitez. Radove nabavke i ugradnje stolica izvodio je izvođač radova Ganik I.D.A. d.o.o. Vitez. Nabavka i ugradnja stolica koštala je 54.046,40 KM. Nadzor na poslovima nabavke i ugradnjom stolica vodio je E.M.G VITING d.o.o. Vitez. Za vođenje poslova nadzora plaćeno je 760,00 KM.

U četvrtoj fazi Rekonstrukcije Gradskog stadiona Vitez urađena je nabavka i ugradnja ograde oko tribina i ograde oko stepenica i VIP lože   za šta je utošeno cca 30.000,00 KM (konačan obračun nije urađen). Nadzor na poslovima nabavke i ugradnjom stolica vodio  je E.M.G VITING d.o.o. Vitez. Za vođenje poslova nadzora plaćeno je 750,00 KM.

Petom fazom urađena je nabavka i ugradnja ograde između tribina i terena. Ovu fazu izvodio je TEHNOPROM RAD d.o.o. Vtez. Za nabavku i ugradnju ograde između tribina i terena utrošeno je cca 25.000,00 KM (konačan obračun nije završen)

Pored navedenog urađeni su i radovi na zatvaranju otvora između tribina i postojećeg zida, postavljanje jarbola za zastave, uređenje ulaza na stadion, isjecanje i postavljanje kapije na sjeveroistočnoj tribini i drugi sitni poslovi.

Sve poslove na Rekonstrukciji Gradskog stadiona Vitez finansirala je općina Vitez. Operativne poslove rekonstrukcije pratila je Služba za poduzetništvo i lokalni razvoj.

Do završetka svih aktivnosti potrebno je uraditi konačan obračun izvedenih radova na postavljanu ograde oko tribina i ograde uz stepenice, te ograde između terena i tribina.

Prema procjenama cijena svih izvedenih radova je cca 555.611,00 KM.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije