Završeni radovi na izgradnji Paviljona IX u krugu zeničkog zatvora

07.01.2021. 09:33 / Izvor: Akta.ba
Završeni radovi na izgradnji Paviljona IX u krugu zeničkog zatvora

Nakon što su radovi završeni slijedi pribavljanje upotrebne dozvole kao i opremanje Paviljona potrebnim namještajem i opremom.

Certifikat o privremenom prihvaćanju završenih radova na Paviljonu IX KPZZT ZENICA potpisali su predstavnika Kancelarije Evropske Unije u BiH koji su investirali gradnju, predstavnika kompanije za nadzor nad radovima AKSA d.o.o. Zenica  i direktora KPZZT Zenica Redže Kahrića.

Nakon što su radovi završeni slijedi pribavljanje upotrebne dozvole kao i opremanje Paviljona potrebnim namještajem i opremom.  

Paviljon IX u okviru zatvorskog kompleksa izgrađen je u skladu sa europskim standardima od kvalitetnih materijala koji osiguravaju jednostavno održavanje i uštedu energije tokom eksploatacije.

Na površini  od 2.686,00 m2 raspoređeno je 66 ćelija od kojih 6 prilagođenih za smještaj invalidnih lica, trpezarija, fitness centar i biblioteka.

Izgrađeno je i opremljeno i unutrašnje dvorište površine 680,00 m2.

Unutar Paviljona IX moguć je smještaj 236 osuđenika.

"Ovim je zenički zatvor stekao uslove za rasterećenje postojećih neuslovnih smještajnih kapaciteta kao i bolju sigurnost zaposlenih u radu sa osuđenim licima", rekao je direktor KPZZT.

Finansijska sredstva za izgradnju u vrijednosti od 2.150.000 Eura obezbijedila je Evropska Unija iz sredstava namijenjenih za podršku BiH u području vladavine prava i osiguranju učinkovitosti, profesionalnosti i nezavisnosti sektora pravosuđa. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije