Završeni radovi na izgradnji vodovodnog sistema Slivno vrijedni 603.259,14 KM

11.01.2020. 09:02 / Izvor: Akta.ba
Završeni radovi na izgradnji vodovodnog sistema Slivno vrijedni 603.259,14 KM

Realizacija projekta podrazumijevala je zahvatanje vode i izgradnju vodovodne infrastrukture kojom će se voda distribuirati do krajnjih potrošača.

Načelnik Munib Zaimović, direktor Ureda za koordinaciju projekata pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva prof. dr. Halil Omanović, glavni inžinjer SERDA-e u okviru projekata razvoja ruralnog poslovanja Rifet Džambegović i direktor vareškog Javnog komunalnog preduzeća (JKP) Zafer Kamenjaš potpisali su Zapisnik o primopredaji izvršenih radova na izgradnji vodovodnog sistema Slivno.

Vrijednost izvedenih radova iznosi 603.259,14 KM. Općina Breza je osigurala sredstva u iznosu od 428.310,55 KM, dok je preostalu sumu od 174.948,59 KM obezbijedio Ured za koordinaciju projekata. Radovi su s izvođenjem počeli 13. augusta 2019. godine, a okončani su 2. decembra 2019.

Realizacija projekta podrazumijevala je zahvatanje vode i izgradnju vodovodne infrastrukture kojom će se voda distribuirati do krajnjih potrošača.

"Vrlo srčano sam pristupio projektu i prilično emotivno ušao u cijelu priču. Predstavnicima općine Breza zahvaljujem na iskazanoj izuzetnoj kooperativnosti tokom realizacije. Rijetke su općine koje imaju tako agilne saradnike u ovakvim projektima. Komunikacija je sve vrijeme bila veoma kvalitetna. Hvala izvođaču radova, JKP Vareš, na odlično obavljenom poslu, sve je urađeno u predviđenom vremenskom roku”, naveo je inžinjer Džambegović.

"Rijetke su zajednice koje su izdvojile tako velika novčana sredstva, ocijenio je prof. dr. Omanović.

"Pokazali smo još jednom da možemo biti pouzdan partner. Dali smo maksimum svojih sposobnosti i mogućnosti kako bismo opravdali ukazano veliko povjerenje", naglasio je direktor Kamenjaš.

Načelnik Munib A. Zaimović je rekao da Općina Breza duguje ogromnu zahvalnost svima koji su na bilo koji način učestvovali u uspješnom okončanju projekta.

Činu potpisivanja Zapisnika prisustvovali su zaposlenik Službe za privredu Amir Muratović koji je ujedno bio zadužen za praćenje realizacije Ugovora i pomoćnik načelnika Salih Hasanspahić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije