Završeni radovi na obnovi i uređenju dječjeg igrališta u Neumu

13.05.2020. 07:35 / Izvor: Akta.ba
Završeni radovi na obnovi i uređenju dječjeg igrališta u Neumu

Ukupan iznos troškova projekta obnove i uređenja dječjeg igrališta je iznosio oko 55.000,00 KM i realiziran je u dvije faze.

Projekt uređenja dječjeg igrališta na Spomen obilježju u Neumu je ovog tjedna uspješno priveden kraju. Radovi izvedeni na dječjem igralištu uključivali su uklanjanje starih i oštećenih, te postavljanje novih sprava – pješčanik, klackalice, njihalice, ljuljačke te višenamjenske sprave s toboganima.

Sanacija i uređenje igrališta za naše najmlađe sugrađane obuhvatilo je i ograđivanje dječjeg igrališta te postavljanje zaštitne ograde oko istoga, ugradnja zaštitne anti-stres gumene podloge, kao i postavljanje stalaka za bicikle.

Ukupan iznos troškova projekta obnove i uređenja dječjeg igrališta je iznosio oko 55.000,00 KM i realiziran je u dvije faze. Radove I. faze je izvodilo poduzeće „Glovis“ d.o.o, a kroz projekt „IGRA NAM JE VAŽNA“ financiran je sredstvima UniCredit banke i općine Neum uz administriranje RSG Media Group, a radove II. faze, koja je financirana sredstvima Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i sredstvima proračuna općine Neum, je izvodio obrt META-B.

Općina Neum će nastaviti ulagati sredstva u održavanje i rekonstrukciju postojećih sadržaja za rekreaciju, a igralište na Spomen obilježju Križ prvo je u nizu koje je temeljito obnovljeno na zadovoljstvo mnogih korisnika.

Dječje igralište i sprave postavljene na njima namijenjene su našim najmlađim sugrađanima za aktivno provođenje vremena i razonodu, a nikako nisu namijenjeni mlađim ni odraslim korisnicima. Stoga apeliraju – čuvajmo našu imovinu!

"Molimo roditelje i djecu da se i dalje pridržavaju općih protuepidemijskih mjera, preporuka i uputa Stožera civilne zaštite, te se nadamo se da će i trenutna situacija i mjere uzrokovane korona virusom uskoro popustiti i da će sva naša djeca u potpunosti i bezbrižno moći uživati u svim sadržajima koje sada ovaj novouređeni prostor nudi. Dječje igralište namijenjeno je za igru i druženje, zajedničko su vlasništvo svih naših stanovnika. Ne uništavajmo ih", kazali su iz Općina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije