Završeni radovi na stadionu malih sportova "Blatuša" u Brčkom

01.06.2021. 08:45 / Izvor: Akta.ba
Završeni radovi na stadionu malih sportova 'Blatuša' u Brčkom

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić danas je sa predstojnikom Odjela za javne poslove Vlade Brčko distrikta BiH Ratkom Stjepanovićem obišao završetak radova na stadionu malih sportova "Blatuša" u Brčkom.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić jučer je sa predstojnikom Odjela za javne poslove Vlade Brčko distrikta BiH Ratkom Stjepanovićem obišao završetak radova na stadionu malih sportova "Blatuša" u Brčkom.

Ratko Stjepanović, predstojnik Odjela za javne poslove, je u izjavi medijima naveo da je ovo jedan od ljepših kapitalnih projekata kojim Distrikt dobija funkcionalan prostor kako za sportske tako i za kulturne događaje.

"Danas prisustvujemo okončanju radova na odvodnji oborinskih voda na SMS "Blatuša"  kao i  izradi gumirane podloge koja omogućava da se ovaj teren koristi za mali nogomet, tenis, rukomet tijekom cijele godine", rekao je Stjepanović. 

Također je istakao da je ovo projekt koji je neophodno zaštiti, te da će shodno tome uputiti dopis Uredu za upravljanje javnom imovinom Brčko distrikta BiH o okončanju građevinskih radova. 

"Predat ćemo objekat te zahtijevati da se ovaj objekat zaštiti od mogućeg vandalizma", naglasio je. 

Vrijednost projekta je 141.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije