Završeno 80 posto radova na Domu zdravlja Stari Grad

Investicije / PROJEKTI

Završeno 80 posto radova na Domu zdravlja Stari Grad

25.10.2019. 07:50 / Izvor: Akta.ba

Rekonstrukcija Doma zdravlja Stari Grad Sarajevo, projekt koji je pokrenula Općina Stari Grad i finansira ga iznosom od 1,9 miliona KM, ulazi u završnu fazu.

Dosad je završeno 80 posto radova na objektu: fasada, krov, stolarija, a urađeno je i nadziđivanje sjevernog i južnog krila i izgrađeno devet novih prostorija. Ove prostorije u potpunosti su završene i preostalo je njihovo čišćenje i unošenje opreme i namještaja. U njima su postavljeni PVC podovi, vrata, urađeni molerski i keramičarski radovi – saopćeno je iz Općine Stari Grad.

Na cijelom objektu je postavljena nova fasada, a preostao je još manji dio koji se nalazi iznad glavnog ulaza. Prethodno je cijeli objekat dobio novu stolariju i novi krovni pokrivač. U podrumu je završena sanacija kompletnog prostora, te postavljena hidroizolacija i urađeni pregradni zidovi.

Urađeni su i toaleti u cijelom objektu. Ovi radovi su 90 posto završeni, postavljena je keramika i sanitarije i preostalo je još postavljanje vrata.

Sagrađeno je protivpožarno stepenište i prvi put u objekat ugrađen lift koji je prethodnih dana i atestiran.

U narednim danima radit će se uređenje atrija nasipanjem zemlje i pijeska, te zatvaranje ulaznih dijelova objekta. Također, povoljne vremenske prilike iskoristit će se za završetak vanjskog uređenja dijelova oko objekta. Po završetku tih radova, završavat će se preostali radovi u unutrašnjosti, tačnije u hodnicima na svim spratovima.

Na posljednjem održanom sastanku općinskog Tima za implementaciju kapitalnih projekata sa izvođačem radova dogovoreno je da se što prije počne sa čišćenjem završenih prostorija i unošenjem opreme i namještaja, u što će biti uključeni i uposlenici Doma zdravlja Stari Grad – saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije