Investicije / PROJEKTI

Završetak radova na rekonstrukciji druge linije kosog lifta na Ciglanama

08.05.2020. 13:28 / Izvor: Akta.ba

Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić, zajedno sa sekretarom Općine Mirsadom Lingo, predstavnicima Općinskog vijeća na čelu sa predsjedavajućom Karolinom Karačić i ministricom komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Nihadom Glamoč, ozvaničio je danas završetak rekonstrukcije i druge linije kosog lifta na Ciglanama. 

Načelnik Ajnadžić i direktorica firme "Euro Prost" d.o.o. Gračanica Refija Begović potpisali su u decembru 2019. godine, ugovor za postavljanje druge kabine kosog lifta na Ciglanama. Vrijednost ovog ugovora iznosi 600.000 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Centar.

Prva faza ovog projekta, odnosno stavljanje u funkciju prve kabine kosog lifta je okončana krajem 2018., za šta je izdvojeno više od 800.000 KM, od čega je Općina Centar obezbijedila 525.000 KM, a Vlada KS 300.000 KM, saopćeno je iz Općine Centar. 

Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo zbog završetka radova na rekonstrukciji druge linije kosog lifta.

"Ono što slijedi je tehnički prijem i stvaranje uvjeta za upotrebnu dozvolu, a vjerujem da će u narednih desetak dana ta procedura biti okončana. Obnovom ovih liftova naši sugrađani će imati puno bolji prevoz kabinama izgrađenim po najsavremenijim evropskim standardima i za manje novca koje izdvajaju za kartu. Nama je također drago da smo za ovaj posao ponovo angažirali domaću kvalitetnu firmu. U narednom periodu nastavit ćemo sa uređenjem naselja Ciglane, u skladu sa zahtjevima građana sa ovog mjesnog područja", pojasnio je Ajnadžić.

On je zahvalio izvođaču radova te Zavodu za izgradnju KS na podršci u ovom projektu. 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije