Završetak radova sjeverne tribine stadiona Tušanj sredinom 2013

05.02.2013. 13:16 / Izvor: Danas.info - TIP
Završetak radova sjeverne tribine stadiona Tušanj sredinom 2013
OTVORI GALERIJU

Za realizaciju prve faze izgradnje gradskog stadiona iz budžeta Općine Tuzla do sada je izdvojeno nešto više od 4 miliona KM. Za završetak sjeverne tribine i postavljenje stolica u budžetu za ovu godinu je planirano 800.000 KM i radovi bi trebali biti završeni do ljeta.

Radovi na izgradnji sjeverne tribine tuzlanskog stadiona Tušanj sa 3.200 natkrivenih mjesta bi trebao biti završen do ljeta ove godine, potvrdio je za TIP pomoćnik šefa u Službi za komunalne poslove Općine Tuzla Aid Berbić, naglasivši da je Općina Tuzla za ove namjene u budžetu planirala 800.000 KM.

Prema njegovim riječima, za realizaciju prve faze izgradnje gradskog stadiona iz budžeta Općine Tuzla do sada je izdvojeno nešto više od 4 miliona KM. "U skladu sa finansijskim mogućnostima realiziramo projekat. Za završetak sjeverne tribine i postavljenje stolica u budžetu za ovu godinu je planirano 800.000 KM i radovi bi trebali biti završeni do ljeta. Do sada smo iz budžeta izdvojili nešto više od 4 miliona KM", kazao je za TIP.ba Berbić.

Podsjećamo, radovi na izgradnji sjeverne tribine gradskog stadiona Tušanj, koji bi, povećali kapacitet stadiona na oko 7.000 sjedećih mjesta su počeli 1. jula 2009. godine, a zbog nedostatka finansijskih sredstava, ugovorom predviđeni rok za završetak radova koji je trebao biti 1. juli 2010. godine, je davno probijen. Posao na tenderu je dobila građevinska firma ˝Tehnograd˝ d.o.o. iz Tuzle. Kompletna izgradnja stadiona prema procjenama trebala bi koštati oko 22 miliona KM, a imala bi minimalno 20 hiljada sjedišta sa pratećim sadržajima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije