Završetak rekonstrukcije dionice Čatrnja-Gradiška u narednih 45 dana

24.04.2020. 10:15 / Izvor: SRNA
Završetak rekonstrukcije dionice Čatrnja-Gradiška u narednih 45 dana

Nešić je naveo da je riječ o potpunoj rehabilitaciji magistralnog puta dužine 1.200 i širine šest metara.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović i vršilac dužnosti direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić posjetili su jučer mjesto izvođenja radova na rekonsgrukciji dijela magistralnog puta M 14.1, na dionici Čatrnja-Gradiška, koji bi trebalo da budu završeni u narednih 45 dana.

Popović je istakao da je riječ o rekonstrukciji značajnog puta za Republiku Srpsku, koji bi u narednoj fazi trebalo da bude povezan sa novim carinskim terminalom.

"Ovo će sigurno biti savremena saobraćajnica koja neće zaostajati za sličnim u razvijenim zemljama" , naglasio je Popović.

On je naveo da je na području Gradiške predviđena izgradnja tri kružne raskrsnice, te drugi projekti čiji je cilj da obezbijede kvalitetnije, brže i bezbjednije odvijanje saobraćaja.

"S obzirom na geografski položaj, Gradišci će biti posvećena dodatna pažnja u rješavanju saobraćajnih i infrastrukturnih pitanja", dodao je Popović.

Nešić je naveo da je riječ o potpunoj rehabilitaciji magistralnog puta dužine 1.200 i širine šest metara, navodeći da vrijednost radova, koje izvodi “Niskogradnja” iz Laktaša, iznosi 935.000 KM.

"Dobićemo potpuno nov, bezbjedniji, brži i kvalitetniji magistralni put, a `Putevi Srpske` će u narednom periodu u okviru redovnog održavanja uložiti sredstva u dalju sanaciju ovog magistralnog puta", rekao je Nešić, koji očekuje da će radovi biti završeni u narednih 45 dana.

On je dodao da radove iz vlastitih sredstava finansira preduzeće “Putevi Republike Srpske”, koje je raspisalo tender za kredit od 200 miliona maraka.

"Očekujemo završetak tenderske procedure 8. maja, kada ćemo vidjeti da li imamo ta sredstva. Pandemija virusa korona je uticala na prilično smanjenje prihoda, ali rukovodstvo preduzeća, u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza i Vladom Republike Srpske, vodi računa o finansiranju svih projekata. Smatram da ćemo u ovoj godini pokrenuti mnogo više projekata nego lani", naveo je Nešić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije