Završne pripreme na uređenju stadiona na Koševu pred EYOF

01.02.2019. 14:33 / Izvor: Akta.ba
Završne pripreme na uređenju stadiona na Koševu pred EYOF
OTVORI GALERIJU

Na ovoj najvećoj sportskoj manifestaciji u Bosni i Hercegovini, nakon održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine, učestvovat će 1.500 takmičara.

Na ovoj najvećoj sportskoj manifestaciji u Bosni i Hercegovini, nakon održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine, učestvovat će 1.500 takmičara iz više od 50 evropskih država. Općina Centar, u organizaciji ovog važnog događaja, ulaže veliki trud na uređenju stadiona kako bi spremno dočekali EYOF.

Do sada je u okviru projekta modernizacije stadiona, kojeg zajedničkim sredstvima finansiraju Općina Centar i Vlada Kantona Sarajevo, odnosno Ministarstvo kulture i sporta KS koji su obezbijedili po 500.000 KM za pomenutu namjenu, završeno uspostavljanje centralne sobe za upravljanje sistemom sigurnosti, kao i pojačanje reflektorske rasvjete. Pored toga, završena je dogradnja klupa za stručne timove i rezervne igrače, te prostor za zagrijavanje igrača.

Postavljen je novi rezultatski semafor, a u završnoj fazi su radovi na ugradnji novih stolica u VIP loži i rekonstrukciji nadstrešnice, te radovi na sanaciji službenog ulaza. 

Također je završeno i farbanje novinarskih kabina, rukohvata, zaštitnih ograda i stepeništa, te jedan dio murala na ulazu u stadion. Završeno je i prekrivanje travnatog terena zaštitnom plastikom i u toku je postavljanje bine, te pristupne rampe koja vodi do plamenika na kojem će tokom ceremonije prvi put nakon 35 godina biti upaljen olimpijski plamen. Radi se i ručno i mašinsko uklanjanje snijega sa stadiona na Koševu. 

Također je za ovu manifestaciju provedena akcija čišćenja i uređenja stadiona, gdje su učestvovali predstavnici nekoliko firmi i organizacija, te učenici osnovnih i srednjih škola iz Centra. 

Do narednog vikenda će biti okončani predviđeni radovi kako bi stadion spremno dočekao desetine hiljada posjetilaca, koliko je planirano na svečanoj ceremoniji. Zatvaranje Evropskog olimpijskog festivala mladih će biti održano 16. februara 2019. godine u Istočnom Sarajevu na stadionu Slavije u Lukavici.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije