Završni radovi na podzemnoj konstrukciji garaže na Babinom dolu

Investicije / URBANIZAM

Završni radovi na podzemnoj konstrukciji garaže na Babinom dolu

27.10.2019. 13:54 / Izvor: Akta.ba

Podzemna konstrukcija garaže na Babinom dolu, u sklopu projekta Srebrna lisica, koju gradi Općina Trnovo zajedno sa Vladom KS, najvećim dijelom je završena.

Sagrađena je i konstrukcija ulaza i izlaza iz garaže gdje se trenutno radi uklanjanje oplate i podupirača ploče.
Prema informacijama s terena, izvode se radovi na podlozi za popločavanje trga i postavljanje kišnih kanalica, dok su procjene da bi i postavljanje kamena na platou moglo uskoro završiti.
Izgradnja garaže, Lot 3 – Popločavanje trga je investicija ukupne vrijednosti, sa PDV-om, 515.234,64 KM, a izvođač radova je kompanija Sela d.o.o. iz Sarajeva.

Inače, ovaj plato bit će višefunkcionalni i očekivano je da postane jedna od najatraktivnijih lokacija na Bjelašnici za sva dešavanja. Plato će biti popločan, a prostor će biti i hortikulturno riješen, na dijelovima će se zasaditi trava, drveće i ukrasne biljke.

Intenzivirani su i radovi na izgradnji puta u obuhvatu UP Bjelašnica I faza. Ovo je saobraćajnica koja će prolaziti pored pomenutog platoa, i ispod hotela "Han". Nakon postavljanja ivičnjaka radit će se nasipanje podloge za izradu prvog asfaltnog sloja, dok se završetak radova očekuje na proljeće.

Na ovom djelu, u sklopu novoizgrađene saobraćajnice urađena je i modernizacija rasvjete, izvršeno postavljanje novih stubova nakon čega će je izvršena ugradnja LED rasvjetnih tjela.

U pitanju je moderna led tehnologija koja troši manje električne energije, a istovremeno daje bolji efekat osvjetljenja, te ima duži vijek trajanja od standardne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije