Zbog kolizija gasne trase kreće se u proces izmještanja magistralne gasne cijevi

Investicije / PROJEKTI

Zbog kolizija gasne trase kreće se u proces izmještanja magistralne gasne cijevi

07.11.2019. 08:54 / Izvor: Akta.ba

Na svom osmom sastanku članovi Operativne grupe za izgradnju Prve transverzale su se referirali na zaključke i obaveze koji su doneseni i utvrđeni na prošlom sastanku prije sedam dana.

Općina Centar je, po zahtjevu Direkcije za puteve , izdala rješenje za prvo rušenje na trasi ove saobraćajnice. Radi se o stambenom objektu nu ulici Tešanjska broj 13  nakon čega će  ova Direkcija i KJKP RAD  izvšiti  uklanjanje  navedenog objekta.

Održan je sastanak premijera KS Edina Forte i direktora Zavoda za izgradnju KS Mirze Hulusića sa predstavnicima BH GAS-a koji je dao uslovnu saglasnot za početak radova na izgradnji tunela Kobilja glava , odnosno  zatražio dostavu elaborata sa uticajem gradnje na gasne instalacije.

Takođe Ministarstvo saobraćaja KS je zaduženo da predvodi proces u ime Vlade KS izmještanje trase magistralne gasne cijevi kako bi se izbjegla  postojeća kolizija  gasne trase i trase Prve transverzale.

Urbanističko  građevinska  inspekcija Kantona Sarajevo  izvršila je nadzor nad  objektima  firme Penny na lokalitetu Velešića. Konstatovala da objekti ovog preduzeća  koji se nalaze  na trasi  transverzale  nemaju građavinsku ni urbanističku dozvolu te prema općinskoj inspekciji uputila zahtjev  na dalje postupanje.

Kako i planirano, obavaljaju se isključenja instalacija na lokalitetu Grasovog depoa u ulici Halida Kajtaza nakog čeka slijedi njegovo uklanjanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije