Investicije / PROJEKTI

ZDK: Sredstva od koncesija u iznosu od 650.000 KM idu za sanaciju šteta

Vlada ZDK je odlučila da se, prema programu utroška budžetskih sredstava od koncesija u 2014. godini, iznos od 650.000 KM utroši za otklanjanje šteta nastalih u privrednim društvima nakon poplava.

13.06.2014. 15:43 / Izvor: Fena

Vlada Zeničko-dobojskog kantona  je odlučila da se, prema programu utroška budžetskih sredstava od koncesija u 2014. godini, iznos od 650.000 KM utroši za otklanjanje šteta nastalih u privrednim društvima nakon poplava.

Ministarstvo privrede anketiralo je 469 privrednih subjekata s područja Kantona, koji su dostavili procjene šteta na privrednim objektima, ali će posebna kantonalna komisija nakon obilaska ovih preduzeća donijeti konačnu ocjenu visine štete načinjene tokom poplava.

Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede usvojen je i pravilnik o uvjetima i načinu davanja šumskog zemljišta u državnom vlasništvu u zakup. Nakon rasprave o ovoj temi, Vlada je naložila resornom ministarstvu da, putem Kantonalne uprave za šumarstvo, izvrši kontrolu i ustanovi na kojima lokacijama su načinjene uzurpacije državnog zemljišta i o tome je izvIjesti.  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije