Zenica: Lukovo Polje dobija ambulantu s apotekom te mjesnu zajednicu

21.12.2020. 13:24 / Izvor: Akta.ba
Zenica: Lukovo Polje dobija ambulantu s apotekom te mjesnu zajednicu

U septembru ove godine gradonačelnik je potpisao Odluku o pokretanju javnog postupka za izgradnju navedenog objekta, a nakon provedenog postupka izabran je izvođač radova.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je s preduzećem "Almy-Transport" ugovor o izvođenju radova na izgradnji ambulante s apotekom i mjesnom zajednicom u Lukovom Polju, vrijednosti 581.315,67 KM sa PDV-om.

U septembru ove godine gradonačelnik je potpisao Odluku o pokretanju javnog postupka za izgradnju navedenog objekta, a nakon provedenog postupka izabran je izvođač radova. Riječ je o objektu ukupne, korisne površine od 338,20 m2, dok je građevinska bruto površina oko 417,00 m2. Idejno rješenje objekta urađeno je u skladu sa zahtjevima koji se trebaju zadovoljiti, uzimajući prije svega potrebe stanovnika ovog prigradskog naselja.

"Objekat će se sastojati od prizemlja, prvog sprata i potkrovlja. Drago mi je što ćemo izgradnjom ovog objekta riješiti dugogodišnji problem uslova liječenja više od 1.500 stanovnika Lukovog Polja", kazao je Kasumović.

Ulaz u buduću ambulantu u Lukovom Polju bit će sa jugozapadne strane i odvojen od apoteke. Na prilazima apoteci i ambulanti bit će obezbijeđena rampa za osobe s invaliditetom, dok će ulaz za mjesnu zajednicu biti sa sjeveroistočne strane.

Prema projektu kojeg je uradilo Javno preduzeće za prostorno planiranje i uređenje grada “Zenica” d.o.o. Zenica, ambulanta se sastoji od vjetrobrana, čekaonice s hodnikom, kartoteke, prostora za osoblje, dvije intervencije, ordinacije, sanitarija, prostorije za termoblok i otpad, dok apoteka posjeduje prodajni prostor, kancelariju i sanitarije. Mjesna zajednica se sastoji od stepeništa, hodnika, kuhinje s ostavom, dvije kancelarije, sale za sastanke i sanitarija.

Sredstva za ovaj projekat, od izuzetnog značaja za građane, osigurana su iz budžeta Grada Zenica za 2020. godinu, a realizirat će se putem Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije