Investicije / PROJEKTI

Zenički azil za pse do kraja ljeta

13.05.2014. 09:11 / Izvor: Fena

Gradnja zeničkog azila za napuštene pse bit će okončana do početka septembra nakon što su nastavljeni radovi na lokalitetu Bare u mjesnoj zajednici Stranjani kod Zenice.

Osnovni projektni kapacitet azila omogućiti će smještaj za 70 napuštenih životinja, a predviđeno je da će instaliranjem vanjskih kaveza smještajni kapacitet se moći proširiti za tridesetak pasa više.

Kompletan objekat azila za napuštene pse planiran je na parceli ukupne površine 25.000 metara kvadratnih, što će kasnije omogućiti značajno proširenje kapaciteta ukoliko se pojavi potreba i kada se nađu dodatna sredstva za dogradnju dodatnih čvrstih objekata za smještaj pasa.

Gradnja je ovog gradskog komunalnog objekta počela u oktobru prošle godine, nakon što je puno vremena izgubljeno na poslovima izbora lokacije i pronalaženju potrebnih finansijskih sredstava za realizaciju cjelokupnog projekta.

Zbog lokaliteta gdje se gradi azil za napuštene pse, nadležna općinska služba morala je izvršiti i sanaciju dijela makadamskog puta u dužini od oko 900 metara.

U općinskim službama još nisu sigurni oko modela budućeg upravljanja i finansiranja azila za napuštene pse, tako da će se u narednom periodu do okončanja svih neophodnih radova morati donijeti odluka o načinu rada azila za napuštene životinje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije