Investicije / NEKRETNINE

Žepče dobiva novi urbani izgled - Stil gradnje je kombinacija klasične i montažne

19.12.2007. 12:55 / Izvor: Večernji List

Jedna od renomiranih domaćih tvrtki Limorad iz Žepča odlučila je uložiti vlastiti novac u gradnju modernog stambeno - poslovnog centra "Žepče", koji će stvoriti mogućnost za zapošljavanje stotinjak nezaposlenih osoba.

Vlasnik tvrtke Marijan Antolović odlučio se za gradnju jednog od najvećih centara u Zeničko-dobojskoj županiji i prvog u općini Žepče, nakon što je ove godine kupio zgradu starog hotela "Žepče", koji se nalazi u središtu grada.

Novi izgled grada

"S obzirom na prvotnu namjenu kupljenog objekta, razmišljao sam o tome da nastavim posao u oblasti ugostiteljstva ili ne. Međutim, istraživanja o potrebi da se na istom mjestu sagradi novi hotel nisu dala optimistične rezultate, pa sam se ipak odlučio za gradnju Centra" kaže Antolović, uspješni žepački poduzetnik, koji je oduvijek želio za svoj grad sagraditi nešto sasvim novo, zaposliti radnike i pomoći razvoju općine.

Stil gradnje je kombinacija klasične i montažne gradnje, što će dati novi vizualni i urbani pečat gradskom središtu, naglašeno je na javnoj prezentaciji održanoj u Žepču, na kojoj su bili prisutni brojni gospodarstvenici, poslovni partneri, načelnik općine Žepče Mato Zovko, i građani.

Stambeni dio

Centar će imati poslovni i odvojeni stambeni dio na četiri sprata, i oko 100 parking mjesta, a zauzimat će površinu od pet tisuća metara četvornih.

Projektno rješenje je napravila projektantna kuća Tadić Žepče, arhitektica Brigita Lovrić i magistar Sabrija Bilalić, stručni suradnik iz Sarajeva. Vrijednost investicije procjenjuje se na oko sedam do 10 milijuna KM.

Po riječima vlasnika Marijana Antolovića, financijska sredstva su u potpunosti osigurana, a gradnja će započeti kada to dopuste vremenski uvjeti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije