Investicije / PROJEKTI

Zgrada Muzičke akademije u Sarajevu uskoro dobija novu fasadu

28.08.2018. 11:08 / Izvor: Akta.ba

Stambeno-poslovni objekt u ulici Telali broj 3 i zgrada Muzičke akademije uskoro će dobiti nove fasade, a radove će finansirati Općina Stari Grad i Gradska uprava Grada Sarajevo.

Radove na zgradi Muzičke akademije jednim dijelom finansira i Federalno ministarstvo kulture i sporta, a obavezu oko procedure izbora izvođača radova i provođenja postupka preuzela je Općina Stari Grad.

Stambeno-poslovni objekt u ulici Telali je u izuzetno lošem stanju, a kako bi se otklonila opasnost koja postoji od obrušavanja fasade, pristupit će tzv 'utopljavanju', zamjeni stolarije i oluka.

Procijenjena vrijednost ovih radova je oko 60.000 KM. Općina Stari Grad i Gradska uprava će ih finansirati u jednakim omjerima.

Za sanaciju fasade Muzičke akademije osigurana su sredstva u iznosu od 110.000 KM. Gradska uprava će izdvojiti 55.000 KM, a preostalih 55.000 KM sufinansirat će Federalno ministarstvo kulture i sporta i Općina Stari Grad, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije