ZOI 84 prodaje trosjednu žičaru za 300 hiljada KM

23.06.2017. 09:58 / Izvor: Akta.ba
ZOI 84 prodaje trosjednu žičaru za 300 hiljada KM

Planirano je da svi radovi na uvođenju novog vertikalnog transporta budu završeni do septembra 2017. godine. 

Na Bjelašnici se aktivno radi na obnovi vertikalnog transporta koji podrazumijeva postavljanje novog šestosjeda od Babinog dola do međustanice, četverosjeda od međustanice do vrha Bjelašnice, te premještanje trosjeda koji se sada koristi na drugoj stazi. Projekt vertikalnog transporta i sistema osnježavanja koštat će 16 miliona KM.

U cilju poboljšanja usluga KJKP ZOI 84 raspisalo je i oglas za prodaju spomenute trosjedne žičare putem licitacije po sistemu zatvorenih ponuda. Početna cijena prodaje procjenjena je na 300.000,00 KM.

Pravo učešća u postupku licitacije putem zatvorenih ponuda imaju sva pravna i fizička lica. Javno otvaranje ponuda održat će se 10.07.2017. godine u 12:00 sati.

Adis Mušinović, iz sektora razvoja, planiranja i investicija KJKP ZOI 84 za Akta.ba je kazao da žičara ide na prodaju jer im je trenutno suvišna, a svojom dužinom nije odgovarajuća u novim planovima.

"Trosjedna žičara je trenutno razmontirana, jer je na njenom mjestu u toku postavljanje novog šestosjeda. Žičara je potpuno ispravna i u funkciji ali nam je sada trenutno viška. U nekim našim ranijim procjenama i planovima gdje bi eventualno mogli ponovo postaviti trosjed ova trenutna dimenzija ne odgovara predviđenoj lokaciji zbog svoje dužine, pa smo odlučili da idemo na prodaju", kazao je Mušinović.

Dodao je, da će se u nekim narednim investicijama odrediti neka druga lokacija za postavljanje novog trosjeda.

Planirano je da svi radovi na uvođenju novog vertikalnog transporta budu završeni do septembra 2017. godine. Za sve ljubitelje skijanja i zimskih sportova, Ski-centar Igman - Bjelašnica narednu zimsku sezonu na Bjelašnici obogatit će sa novom ski-žičarom ali i drugim sadržajima.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije