Kapital / IZVJEŠTAJI

"Boksit" iz Milića najuspješnije preduzeće u RS-u za 2008. godinu

26.03.2009. 10:29 / Izvor: Fena

"Boksit" iz Milića proglašen je za najuspješnije preduzeće u Republici Srpskoj za 2008. godinu na manifestaciji koju je organizirala Privredna komora tog bh. entiteta.

Za najuspješnije veliko privredno društvo u 2008. godini također je proglašen "Boksit", a na manifestaciji "Izbor najuspješnijih u privredi RS-a", održanoj 25. marta 2009. godine, dodjeljenja su priznanja u još 12 oblasti s ciljem afirmacije i promocije uspješnih preduzeća i privrednika RS-a.

U kategoriji najuspješnije srednje privredno društvo u 2008. godini nagrada je pripala firmi "Nora plast" iz Banje Luke, dok je najbolji među malih proizvodnih preduzeća "Elas komerc" iz Banje Luke.

Za najznačajniju investiciju nagrada je dodijeljenja firmi "Niskogradnja" iz Laktaša.

Rafinerija nafte iz Bosanskog Broda dobila je ngradu za inovativnost – primjene nove tehnologije, inovaciju postupaka, proizvoda i usluga, za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti nagrađeni su Telekomunikacije RS Banja Luka, "Arcelor Mital" Prijedor i "Vitinka" iz Kozluka.

Za najvećeg izvoznika finalnog proizvoda proglašena je Tvornica papira "Celeks" iz Banje Luke, za prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćih proizvoda nagrađeni su "Vitaminka" iz Banje Luke, Vinarija "Vukoje" iz Trebinja i "Butreks ribarstvo" iz Trebinja.

U kategoriji najveći indikatori rasta nagrađena je Nova banka iz Banje Luke, za najbolje kvalitativne indikatore poslovanja NLB Razvojna banka iz Banja Luka, a za najveće ukupne plasmane u privredi Hipo Alpe Adria banka iz Banje Luke

Nagrade za razvoj domaćih proizvoda pripale su preduzećima "Prijedorčanka" iz Prijedora, Fabrici namještaja "Nova forma" iz Šamca i "Ekskluziv lanžeri" iz Banje Luke.

Za najuspješniju organizacionu jedinicu u okviru javnih preduzeća priznanje je pripalo Rudniku i Termoelektrani "Ugljevik", te Šumskom gazdinstvu "Visočnik" sa Han Pijeska.

"Čistoća - komunalno uslužno" iz Banje Luke najuspješnije je komunalno preduzeće.

Posebno priznanje za ženu preduzetnicu dobile su predstavnice preduzeća "Centrošped" iz Trebinja, "Tri best" iz Banje Luke i "Stil mehanika" iz Dervente.

Posebno priznanje za prvu inicijalnu javnu ponudu akcija na Banjalučkoj berzi dobila je firma "Fratelo trade" iz Banje Luke.

Posebno priznanje za tradiciju i kvalitet u pružanju usluga osvojio je "Unisturs" iz Banje Luke, a posebno priznanje za uspješno izvođenje radova u Njemačkoj po osnovu detašmana osvojilo je preduzeće "Luka" iz Banje Luke.

Također, posebno priznanje za doprinos u oblasti zapošljavanja osvojio je "Sportek" Kotor Varoš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital