Kapital / IZVJEŠTAJI

"Integral Inženjering" iz Laktaša najuspješnije preduzeće RS-a u 2007. godini

31.03.2008. 10:20 / Izvor: Fena

Najuspješnije preduzeće u Republici Srpskoj za 2007. godinu je "Integral inženjering" iz Laktaša.

Na izboru održanom u petak uveče u organizaciji Privredne komore RS-a, dodijeljena su i priznanja najuspješnijim preduzećima u devet sektora, kao i posebne nagrade za doprinos u radu u pojedinim oblastima.

Preduzeće "Mital rudnici" iz Prijedora ponovo je proglašeno za najuspješnije u sektoru metalurgije i prerade metala, "Kaldera" doo Laktaši u sektoru elektrohemijske industrije, "Nova forma" iz Šamca najuspješnije je preduzeće u sektoru drvne industrije, te u oblasti građevinarstva laktaški "Integral inženjering".

U sektoru tekstilne industustrije nagrada je pripala preduzeću "Gloria line" Banja Luka, "Tržnica" iz Banje Luke najuspješnija je u oblasti trgovine, "Farmalend" Nova Topola u sektoru poljoprivrede, a "Mlijekoprodukt" Kozarska Dubica u sektoru prehrambene industrije.

Najuspješnija banka je "Hypo-Alpe-Adria banka" Banja Luka kojoj je pripala prva nagrada u sektoru bankarstva, a posebno priznanje za najveće strano ulaganje u privatizaciji u 2007. godini dobio je "Telekom Srpske".

Prema izboru stručnog žirija za žene preduzetnice u 2007. godini izabrane su Radmila Praštalo iz "Grandi stila" Banja Luka, Brankica Janković iz agencije "Akvarius" Banja Luka, te Nada Sigureks iz preduzeća koje se bavi proizvodnjom zdrave hrane "Simeuna" Prnjavor.

Posebna priznanja u sektoru turizma i ugostiteljstva dobili su Banja Vrućica Teslić, Etno-selo "Stanišići" Bijeljina, Hotel "Monument" Mrakovica, hotel "Kaldera" Laktaši i hotel "Beograd" Istočno Sarajevo.

Posebne nagrade za mala proizvodna preduzeća dobili su "KLM" Prnjavor, "Podromanija" Sokolac, "Elas komerc" Banja Luka.

Rafineriji ulja Modriča dodijeljeno je posebno priznanje za korporativno-društvenu odgovornost, kao i za "Tamaris kompani" Banja Luka i "Šume RS-a" Sokolac.

Posebna priznanja za kvalitet i razvoj domaćih proizvoda dobili su "Podrumi Vukoje" Trebinje, "Vitinka" AD Kozluk i "MI impro" AD Prijedor.

Obraćajući se dobitnicima priznanja predsjednik RS-a Rajko Kuzmanović kazao je da će i ova i naredne godine biti prelomne u razvoju tog bh. entiteta, jer će se u RS-u otvoriti brojni javni radovi što će uticati na dalji razvoj i ukupnu stabilnost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital