Kapital / IZVJEŠTAJI

"Telekom Srpske" akcionarima će podijelit dividendu prošlogodišnje dobiti u iznosu od 113,2 mil

16.03.2009. 09:29 / Izvor: Nezavisne novine

Akcionarima "Telekoma Srpske" biće raspodijeljena dividenda iz prošlogodišnje dobiti preduzeća u iznosu od oko 113,2 miliona KM, prijedlog je Upravnog odbora preduzeća za predstojeću sjednicu Skupštine akcionara.

Za sjednicu Skupštine akcionara "Telekoma Srpske" 3. aprila predloženo je, takođe, da se preostali dio dobiti preduzeća iz 2008. godine, u iznosu od oko šest miliona KM, usmjeri u zakonske rezerve.

Predviđeno je da se dividenda, koja po akciji nosi približno 0,23 KM, isplati svim akcionarima preduzeća koji budu imali taj status na dan 24. aprila, dok bi njena isplata počela tri dana kasnije.

"Telekom Srpske" je lani ostvario neto dobit u iznosu od 119,2 miliona KM, što je za 66 % više u odnosu na godinu prije, dok je ukupni prihod preduzeća uz godišnji rast od 21 % dostigao 475,4 miliona KM.

Većinski akcionar kompanije je "Telekom Srbija" sa 65 odsto udjela. Ostali veći akcionari su Fond PIO RS sa 10 %, te "Zepter fond" i Fond za restituciju RS sa po pet odsto vlasničkog udjela.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital