U RS-u bez većeg ukidanja agencija

08.12.2012. 12:49 / Izvor: Fena
U RS-u bez većeg ukidanja agencija

To je slučaj i s dvjema agencijama za vode, koje se gase, a osniva se Javna ustanova „Vode Srpske“. "Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vodama ne predviđa nikakve suštinske izmjene, osim da se umjesto agencija za vode oblasnog riječnog sliva Save i Trebišnjice, uvodi Javna ustanova 'Vode Srpske', koja će obavljati poslove koje su do sada obavljale ove dvije agencije".

Rijeka Sava

Iako je u Republici Srpskoj najavljivala ukidanje većeg broja agencija, vlast je odustala od većih rezova koji su trebali donijeti uštede u entitetskom budžetu i uvesti red u nepotrebna finansiranja.


Umjesto gašenja agencija, pribjeglo se njihovom spajanju, ali i formiranju novih institucija.

To je slučaj i s dvjema agencijama za vode, koje se gase, a osniva se Javna ustanova „Vode Srpske“.

"Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vodama ne predviđa nikakve suštinske izmjene, osim da se umjesto agencija za vode oblasnog riječnog sliva Save i Trebišnjice, uvodi Javna ustanova 'Vode Srpske', koja će obavljati poslove koje su do sada obavljale ove dvije agencije", potvrdio je Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Miroslav Milovanović.

On je naglasio da zaposleni u ovim agencijama neće ostati bez posla.

Isti slučaj je i s još jednom agencijom, koja je bila nadležna za oblast šumarstva.
"Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o šumama gasi se Agencija za šume, a nadležnosti koje je ona imala prenesene su na Ministarstvo ili na Javno preduzeće 'Šume Republike Srpske'", dodao je Milovanović.


Zaposleni ni u ovoj Agenciji neće ostati bez posla, već će ostati na istim radnim mjestima u različitim institucijama.

Milovanović je najavio i da će do kraja godine biti održana još jedna tematska sjednica o stanju u šumarstvu, nakon koje će proisteći inicijativa za ulazak u proceduru izmjena i dopuna Zakona o šumama.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti