Addiko banka dobitnica nagrade za poseban doprinos "Market Shaker Award 2019"

15.10.2019. 10:40 / Izvor: Akta.ba
Addiko banka dobitnica nagrade za poseban doprinos 'Market Shaker Award 2019'

Na globalnom nivou Mastercard® je 2019. godine dodijelio samo devet priznanja za poseban doprinos.

Addiko Bank je na godišnjoj Mastercard Direct Services konferenciji osvojila 'Market Shaker Award 2019' nagradu za poseban doprinos razvoju i promociji bezgotovinskog plaćanja u Bosni i Hercegovini, ali i u Hrvatskoj, Srbiji te Crnoj Gori, u vidu prve mirisne i vertikalne kartice. Na globalnom nivou Mastercard® je 2019. godine dodijelio samo devet priznanja za poseban doprinos.

Beskontaktna, a ujedno i originalno mirisna debitna kartica Addiko banke uz sve standardne funkcije korisnicima pruža i dodatne pogodnosti poput najvišeg nivoa sigurnosti prilikom plaćanja na internetu putem ‘Addiko Sigurne internet kupovine’. Uz to, radi se o prvoj kartica s originalnim vertikalnim dizajnom.

"Izuzetno smo ponosni na 'Market Shaker Award 2019' nagradu za prvu vertikalnu i mirisnu karticu koju je upravo Addiko banka predstavila na regionalnim tržištima i koja je zadnje u nizu međunarodnih priznanja za inovativnost i kvalitetno poslovanje. Pogotovo s obzirom da se radi o samo jednoj od devet takvih priznanja na svjetskom nivou", izjavila je Marija Bauer, direktorica Kartičnog poslovanje Addiko Grupe.

O Mastercard Direct Services konferenciji

Ovogodišnja globalna Mastercard Direct Services konferencija, održana u Dubrovniku 1. i 2. oktobra 2019. pod nazivom 'Trusted Life Connections', adresirala je ključne teme i tehnološke trendove u segmentu plaćanja, blockchain tehnologije, vještačke inteligencije, gig - ekonomije, razvoja fintech-ova i cyber sigurnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital