Kapital / BANKARSTVO

Agencija Bruketa&Žinić&Grey i Addiko banka među najefikasnijima u Europi

18.07.2018. 11:10 / Izvor: Akta.ba

Bruketa&Žinić&Grey i Addiko banka s kampanjom za "Pakete tekućih računa" su jedini iz cijele regije koji su se ove godine plasirali u finale renomiranog takmičenja Euro Effie.

Dostignuće je tim veće kada se uzme u obzir da je riječ o jedinoj kampanji za finansijske usluge u cijeloj Evropi koja se uspjela probiti do finala. Euro Effie je godišnje takmičenje koje nagrađuje najefikasnije međunarodne komunikacijske i oglašivačke kampanje u Evropi.

Žiri radove ocjenjuje na osnovu kreativnosti rješenja i ostvarenih rezultata, a takmičenje organizuje Europsko udruženje komunikacijskih agencija (EACA).

"Sam ulazak u finale Euro Effie-s je izuzetno ostvarenje, pogotovo kada se uzme u obzir da konkurenciju čine sve organizacije i sve kreativne agencije u Evropi, s budžetima i resursima o kojima mi možemo samo sanjati. Ipak, s dobrom komunikacijskom strategijom, kvalitetnim originalnim kreativnim rješenjem i predanim timom ništa nije nemoguće. Uvažavajući ostale finaliste, jer sigurno nitko se u finalu nije našao nezasluženo, nadam se da nećemo stati samo na finalu", izjavila je Maja Čulig, direktorica Marketinga za Addiko Grupu.

"Veseli me priznanje i kreativnosti i efikasnosti kampanje Paketa tekućih računa Addiko banke u regiji, posebno jer se radi o jedinoj kampanji u finansijskom sektoru u Europi koja je uspjela ući u finale. Addiko banka od samog lansiranja novog brenda ostvaruje sjajne poslovne rezultate na tržištu, a svega toga ne bi bilo bez dobrog i dinamičnog tima kojeg čine i predstavnici oglašivača i agencije", izjavila je Ivanka Mabić Gagić, direktorica međunarodnog poslovanja agencije Bruketa&Žinić&Grey.

Pobjednici će se znati na dodjeli nagrada 16. oktobra u Briselu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital