Alimanović: Izvoz namještaja veći za 4,6 posto

22.09.2014. 13:37 / Izvor: Fena
Alimanović: Izvoz namještaja veći za 4,6 posto

Po analizi Privredne komore FBiH (PKFBiH), izvoz namještaja iz Federacije BiH je za prvih šest mjeseci ove godine veći za 4,6 posto u odnosu na isti period lani

Po analizi Privredne komore FBiH (PKFBiH), izvoz namještaja iz Federacije BiH je za prvih šest mjeseci ove godine veći za 4,6 posto u odnosu na isti period lani.

"Po statističkim podacima, povećan je izvoz, kao i proizvodnja u primarnoj preradi, uprkos otežanoj situaciji u vezi sa snadbijevanjem sirovinom zbog poplava u maju ove godine", kazala je za Agenciju Fena savjetnica u Privrednoj komori Federacije BiH Šemsa Alimanović.

Po njenim riječima, proizvodnja namještaja bilježi pad, ali je povećan izvoz, pa se može konstatovati da je proizvoda bilo na skladištima i da su se na taj način mogle ispoštovati isporuke.

Proizvodnja prerade drveta osim namještaja, je za 13,8 posto veća za sedam mjeseci ove u odnosu na isti period prošle godine.

"Proizvodnja namještaja je za sedam mjeseci manja za 6,9 posto u odnosu na isti period 2013, dok je izvoz prerade drveta osim namještaja u prvom polugodištu za 19,5 posto veći u odnosu na isti period 2013.", navela je Alimanović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital